Sağlık

Kocaeli Büyükşehir Hastanesi’nden Hatay Defne’ye

Hatay’ın Defne ilçesinde çadırkentin kurulumunu tamamlayan Büyükşehir, konteyner kent ve hastane çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Hastanesi heyeti, Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan ve ardından 6.4’lük depreme yakalanan Hatay’ın Defne ilçesinde gece gündüz devam ediyor. 54 yatak kapasiteli ve yılda 250 bin kişiye hizmet vermesi planlanan hastane için Büyükşehir ekipleri gece gündüz çalışıyor. Sosyal donatılarıyla birlikte çadırkent kurulumunu tamamlayan Büyükşehir, konteyner kentte de altyapı çalışmalarına devam ediyor. Konteynerlerin hastane ve konteyner kente sevkiyatı ve sevki devam ediyor.

54 YATAKLI BÜYÜKŞEHİR HASTANESİ

Hatay’ın Defne ilçesinde yapılacak olan 54 yataklı hastane 6500 m2 alan üzerine inşa ediliyor. Hastanenin acil servis ile birlikte yılda 250.000 kişiye hizmet vermesi planlanıyor. Hastanede 4 ana branş ve diş hekimliği hizmeti kesintisiz olarak verilecek. Genel cerrahi, dahiliye, çocuk, doğum ve diş poliklinik hizmetlerinin verileceği sahra hastanesinde, nöroloji, psikiyatri, fizik tedavi, göz ve ortopedi poliklinik hizmetleri de haftanın belirli günlerinde verilecek. Projenin delegasyonu ve devreye alınması sırasında Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD Karlsruhe, MÜSİAD Paris görev alacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU, A Grubu, Ulaşım, Yapı Denetim ve Fen İşlerinden oluşan gruplar, içme suyu, kanalizasyon, altyapı, mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat imalat işlerini gece gündüz sürdürüyor.

KONTEYNER ŞEHİR KURULDU

Depremin ardından ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Hatay’ın Defne ilçesine taşınarak göreve başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, depremzedelerin kalacakları çadır kent, konteyner kent ve hastane çalışmalarını yakından takip ediyor. Hastanenin önündeki 45 dönümlük alanda konteyner kent oluşturulacağının bilgisini veren Lider Büyükakın, “Kocaeli Büyükşehir Hastanesi’nde ameliyathaneler ve branşlar olacak. 40 konteynırlık bölümde doktorlar görev yapacak, diğer 40 konteynır ise hastanenin diğer bölümleri olacak. Diğer 35 dönümlük alanın içine 350 konteynerlik bir şehir yapılacak. Konteyner kentte altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Hastanenin konteynerlerinin sevkiyatına ve montajına da başlandı. Konteyner kentte 21 m2’lik konteynerlerde salon, mutfak, banyo ve oda olacak” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu